Luku 16

Keisarin uudet vaatteet

Vaihtoehtoja kieltolaille

Yhteenvetona näemme, että hallituksen perustelut marihuanaa vastaan on punottu läpinäkyville valheille. Tässä luvussa saatamme valoon tutkimuksia, joista hallitus ei halua ihmisten tietävän. Sitten kerromme muutamista järkevistä vaihtoehdoista.

Mutta ensin lyhyt kertomus.

Tarina keisarin uusista vaatteista

Olipa kerran erittäin turhamainen ja hirvittävä keisari, joka verotti raskaasti alamaisiaan voidakseen maksaa mielikuvituksellisen upeasta, kalleimmista vaatteista muodostetusta kokoelmasta.

Eräänä päivänä kaksi huijaria, tekeytyneinä kaukomailta saapuneiksi suuriksi räätäleiksi, ilmestyi valtakuntaan pyytäen tapaamista keisarin kanssa. He kertoivat kehittämästään ihmeellisestä, uudesta ja erittäin arvokkaasta kultakuidusta valmistetusta kankaasta, jonka vain parhaat, puhdassydämisimmät sekä viisaimmat voisivat nähdä. Tästä innostuneena keisari halusi nähdä näytteen ja miehet ottivat esille tyhjän kangasrullan. "Eikö kangas olekin suurenmoista?" kysyivät he keisarilta.

Keisari sanoi olevansa samaa mieltä, peläten muutoin joutuvansa myöntämään ettei näe mitään, mikä tarkoittaisi sitä, että hän on tylsä ja typerä.

Keisari neuvonantajansa koolle koetellakseen heidän kykyjänsä. Kun kuidun mahti oli selvitetty ministereille, vallitsi täydellinen yksimielisyys siitä, että kyseessä totisesti oli hienoin ja kaunein lanka maailmassa.

Turhamainen keisari tilasi itselleen uuden puvun, joten valeräätälit mittasivat hänet. Keisari määräsi kultaa aarrekammiostaan annettavaksi räätäleille langan kehräämistä varten. Valeräätälit ryhtyivät oitis uutteraan työhön, teeskennellen päivästä toiseen leikkaavansa ja ompelevansa, keisarin ja hänen neuvonantajiensa ajoittain saapuessa ihailemaan heidän käsityönsä jälkeä sekä maksamaan kauppiaiden aiheuttamat suunnattomat laskut.

Viimein koitti suuri päivä, jolloin kaikki valtakunnan asukkaat määrättin katsomaan keisarin uutta asua, josta he olivat kuulleet sekä maksaneet niin paljon.

Kun hän harppoi esiin alastomana, kaikki ihmiset katsoivat epäuskoisena kykenemättä sanomaan mitään. Hetken hiljaisuuden vallittua alkoivat kansalaiset kilvan huutaa ylistyksiä ihmeelliselle uudelle kankaalle. "Se on kaunein työ, minkä olen eläissäni nähnyt!" "Suurenmoista!" "Olisipa minullakin olisi noin ihastuttavaa kangasta" He kaikki hurrasivat, peläten toisin toimiessaan joutuvansa tuomituiksi – sekä tyhmiksi ja paatuneiksi solvatuksi.

Ja keisari marssi ylpeänä alamaistensa edessä, peläten salaa menettävänsä kruununsa mikäli ihmiset saisivat selville, ettei hän itse kykene näkemään vartaloansa verhoavaa kangasta.

Hänen kulkiessaan väkijoukon läpi isänsä olkapäillä istuva pieni poika huudahti: "Mutta eihän keisarilla ole vaatteita!"

"Kuulkaa mitä viaton sanoo!", sanoi isä. Ja jokainen kuiskasi seuraavalle, mitä lapsi oli sanonut. Sana kiersi alamaisten joukossa siitä, mitä pikku poika oli sanonut.

plate24.jpg

Silloin jokainen tiesi, että keisaria ja hänen kaikkia neuvonantajiaan oli pidetty pilkkanaan. Hänen vartijansa sekä ministerit kuten tavalliset ihmisetkin ymmärsivät, että huijarit olivat keisarin puijaamisen ohella myös saaneet keisarin kuluttamaan kaikki heidän maksamansa verot tähän farssiin.

Keisari kuuli ihmisten kuiskivan. Hän tiesi ihmisten olevan oikeassa, mutta hän oli liian ylpeä myöntääkseen olleensa väärässä ja tulleensa naurunalaiseksi. Joten hän nousi pystyyn täyteen mittaansa ja tuijotti alas vartijoihinsa, kunnes tavoitti erään vartijan katseen.

Vartija, katsoen ympärilleen hermostuneena sekä ymmärtäen ylpeän keisarin kykenevän vangitsemaan tai jopa mestaututtamaan hänet, käänsi katseensa alas maahan. Toinen vartija, huomaten, ettei hänen vierustoverinsa nauranut, pelästyi ja käänsi katseensa maahan. Pian kaikki vartijat, neuvonantajat ja jopa keisarin näkymättömän kultakankaisen viitan kantamista teeskennelleet lapset tuijottivat alas maahan.

Ihmiset lakkasivat nauramasta ja painoivat päänsä nähdessään hetkeä aiemmin heidän kanssaan keisarille nauraneiden neuvonantajien ja vartijoiden vaienneen.

Nähdessään kaikkien ympärillään olevien aikuisten, myös isänsä, olevan peloissaan ja hiljaisina, ensimmäisenä keisarin alastomuudesta maininnut pikkupoika painoi päänsä alas peloissaan.

Silloin keisari kysyi marssiessaan ylpeänä: ”Kuka sanoo, etteivät nämä ole kaikkein hienoimmat vaatteet?” Keisari piti päänsä pystyssä ja katsoi nenän­varttaan pitkin väkijoukkoon, päättäneenä pelastaa kuninkaalliset kasvonsa jul­kiselta nöyryytykseltä. Keisari kulki eteenpäin, aivan kuin omaa alastomuuttaan huomaamatta, neuvonantajien kannatellessa hänen näkymätöntä viittaansa kor­keammalla kuin koskaan. Väkijoukko katsoi epäuskoisena seuratessaan keisa­rin ja hänen ministeriensä kävelyä pitkin katua leuhkimassa alastomalla tietämät­tömyy­dellään.

(muotoiltu Hans Christian Andersenin sadun mukaan)

Tarinan opetus

Emme voi vain yksinkertaisesti paljastaa keisaria (Yhdysvaltain hallitus) hänen petoksestaan ja tosiseikkojen vääristelystään. Hänen vartijansa (FBI, CIA, DEA jne.) ovat aivan liian voimakkaita. Hänen pelkonsa häpeällisestä paljastumisesta on niin suuri, että hän käyttää väsymättä voimiaan (rahoittamalla suuren osan Yhdistyneiden kansakuntien ja maailman huumausaineiden vastaisista ristiretkistä) ostaakseen uskollisuutta lahjonnan ja pelottelun avulla (ulkomaan apu, asekauppa jne.).

Niitä yhdysvaltalaisia, jotka rohkenevat puhua tätä yksivaltiutta vastaan, parjataan usein "nisteiksi" tai "pilviveikoiksi" ja saatetaan uhata työpaikan, tulojen, perheen ja omaisuuden menetyksellä. Voittaaksemme meidän on lyötävä seiväs (Yhdysvaltain hallituksen/DEA:n) valheiden sydämen läpi kerta toisensa jälkeen sekä hellittämättä taottava heitä tosiseikoilla päähän tämän kovasydämisen keisarin (epäoikeudenmukaiset hamppulait) lyömiseksi sekä tarvittaessa jopa suljettava syylliset vankilaan vapauttaaksemme väkemme.

Looginen vastaavuus

Me väitämme, että Yhdysvaltain marihuana- ja hamppulait ovat kuten keisarin vaatteet! Kuten yksinhallitsijat ja kieltolain kannattajat aikaisemmin, tämä keisari turvautuu raakaan voimaan, säikyttelyyn, pelkoon ja poliisivaltioon. Säilyttääkseen mielivaltaisen valtakuntansa keisari on valmis heittämään hukkaan liittovaltion varannot samalla peruen yksilönvapauden jäänteet sekä vangitsemaan viattomia.

Suuri maamme perustettiin periaatteelle, että jokaisella yksilöllä on "luovuttamattomat oikeudet elämään, vapauteen sekä onnellisuuden tavoitteluun" sekä vastuu näiden oikeuksien ylläpidosta äänestämällä.

Yhdysvaltain hallituksen virkamiehet ja johtajat tekevät rikoksen ohjatessaan tai juonitellessaan verorahoillamme tarkoituksellisesti harhaanjohtavaa, tosiasioiden pimittämiseen sekä silkkoihin valheisiin perustuvaa kampanjaa.

Aiheen ollessa hamppu ovat Ronald Reagan, George Bush ja nyt jopa Bill Clinton olleet keisarin osassa. Voisimme lisätä Nancy Reaganin esittäneen ilkeän ja armottoman "Pää poikki, pää poikki!" määränneen Herttarouvan roolia Lewis Carrollin "Liisan seikkailut ihmemaassa"-kirjasta.

bill.jpg

Entiset "huumetsaarit" (Director of the Office of National Drug Control Policy) Carlton Turner, William Bennett, Bill Marinez, Lee Brown; Barry McCaffrey sekä nykyään John Walters ovat esittäessään keisarin neuvonantajia kannattaneet heille alun perin Anslingerin, DuPontin, Hearstin sekä heidän pahansuopien poliisivaltiovirkamiestensä punomaa harhaluuloa "puhdas kuitu, jonka vain puhtaimmat silmät voivat nähdä". Nykyisin sitä ylläpitämässä ovat mukana energia-ala, lääketehtaat, panimot ja tislaamot, päihdevieroituksen ammattilaiset, huumausainetestaajat, poliisi, vanginvartijat sekä (vankila)rakennusurakoitsijat, joilla kaikilla on suunnattomia taloudellisia sekä poliisivaltioon tähtääviä tarkoitusperiä.

Kun Yhdysvaltain hallituksen virkamiehet toimivat tai juonittelevat tarkoituksellisesti tällä lailla, pitäisi heidät sulkea vankilaan riippumatta siitä onko kyseessä presidentti, varapresidentti, kansallinen huumetsaari, DEA:n, FBI:n tai CIA:n johtaja. Rehellisessä yhteiskunnassa heitä pidettäisiin vastuussa yhteenlasketusta 14 miljoonan vuoden ajasta, johon he ovat jo niin monia yhdysvaltalaisia "hamppurikoksesta" tuominneet.

Liittovaltiomme virkamiehet sekä Yhdysvaltain korkein oikeus ovat hyvää vauhtia poistamassa vapauksia sellaisina kuin ne ovat hahmoteltu (hamppupaperille kirjoitettuun) oikeuslakiin (U.S. Bill of Rights). Hampusta on tullut heidän ensisijainen tekosyynsä taattujen perustuslaillisten oikeuksiemme poistamiselle viimeisen 200 vuoden aikana useammin kuin kaikissa muissa rikoksissa, poliisitoimissa, kapinoissa, lakoissa, kansannousuissa sekä sodissa yhteensä! Ja perusvapauksien menetys on jopa pahempaa keski- ja eteläamerikkalaisissa satelliittivaltioissa, joiden johtajat toimivat Yhdysvaltain määräysten mukaan.

Mitä yritys saattaa kasvilaji sukupuuttoon merkitsee? Kuka antaa meille anteeksi, jos sallimme näiden ahneiden yksinhallitsijoiden tuhota Yhdysvallat ja ehkäpä elämän maapallolta?

coffeeshop.gif

Coffee shopeissa, kuten Amsterdamin Bulldog Palacessa, voit rauhassa pohdiskella näitä aiheita polttaessasi samalla laajasta marihuana- sekä hasisnäytteiden valikoimasta.

Viimeiseksi: totuus vai kieltolain seuraukset

Kertoessaan tuovansa "paremman elämän kemian avulla" DuPont ei mainitse sinulle tuovansa sitä vain sadaksi vuodeksi ennen kuin koko planeetta kuolee heidän voitontavoittelunsa vuoksi.

Englanti ja Hollanti kohtelevat aineiden väärinkäyttäjiä kuten ihmisiä ylläpitäen tarpeeksi laajaa valikoimaa edullisia lääkkeitä, jotteivät he häiritse muiden toimia. Tälläiset käytännöt antavat heille mahdollisuuden elää muuten tuottavaa sekä tavallista elämää. Nämä käytännöt ovat nyt vakaalla perustalla, tehokkaita ja suosittuja niissä maissa.

1900-luvun puolessa välissä Sveitsi aloitti oman kokei­lunsa huumausaineiden julkisen käytön paikallisessa suvaitsemisessa. Yritys uudelleenkriminalisoida hamppu Sveitsissä vuon­na 1997 hävisi kansanäänestyksessä 79 % ääni­osuudella!

Joten miksi muuten rauhallisia hampun kasvattajia ja käyttäjiä pitäisi leimata ja vainota elinkautisrikollisina samalla kun heroiini- ja alkoholiriippuvaiset ovat syyllisiä 35 % kaikista ryöstöistä sekä murroista. Lisäksi 40–55 % murhista, raiskauksista sekä tieliikenneuhreista ovat yhteydessä alkoholiin* ja heroiinia on paremmin saatavilla vankiloissa kuin kaduilla. Silti hampunkäyttäjillä on tilastollisesti sama tai vähäisempi määrä rikoksia ja väkivaltaa, kuin hamppua käyttämättömällä osalla väestöstä kokonaisuudessaan.

*FBI:n tilastot v. 1993, 1996 ja 2005.

Itseasiassa, laskematta hampunkäyttöä mukaan, jos rikollisliigoilta sekä välittäjiltä ottaisi pois heroiinin sekä muut huumausaineet vähenisivät alkoholiin liittymättömät rikokset jopa 80 %. Suorana esimerkkinä, läpi "kuohuvan kaksikymmenluvun" alkoholin kieltolain aikakauden, murhien määrä kasvoi tasaisesti vain laskeakseen kieltolakia seuranneet 10 vuotta.*

*FBIn tilastot.

Valitaan toinen tapa suhtautua päihteidenkäyttöön tai valmistaudutaan toistuviin vapauksiemme – itseilmaisu, julkinen väittely sekä vapaa media mukaan lukien – eksponentiaalisiin lakkauttamisiin.

Hyväksytään se tosiseikka, että kaikki huumausaineisiin liittyvä rikollisuus loppuu, jos riippuvuudesta kärsiviä sekä käyttäjiä aletaan hoitamaan sen sijaan, että heidät suljetaan yhteiskunnan ulkopuolelle. Auta heitä kouluttautumaan sekä kannusta heitä olemaan taloudellisesti tuottoisia.

Vuonna 2006 Yhdysvaltain hallitus, DEA sekä suurin osa republikaanisesta puolueesta asetti etusijalle yrityksen säätää lainsäädäntö, joka automaattisesti poistaisi 100 % kansalaisten oikeuksista ja vapauksista pidätysmääräyksetöntä etsintää vastaan, aivan kuin huumausainesota olisi todellinen hätätila, jonka avulla edistää heidän fasistisia pyrkimyksiään kohti poliisi- ja vankilavaltiota.

Huipputekninen sorto

Jotta Yhdysvallat olisi vapaa hampusta, pitäisi kaikkien – polttelijoiden sekä polttelemattomien – luopua lakiin kirjoitetuista oikeuksistaan (Bill of Rights) ikuisuudeksi. Sinun pitäisi sopeutua Lyndon LaRouchen, Jerry Falwellin, Nancy Reaganin, Edwin Meesen, William Bennettin, kenraali Barry McCaffreyn ja John Waltersin kaltaisten ihmisten naurettavaan ajatuksenkulkuun. Jokainen heistä omahyväisessä tietämättömyydessään osallistuu maapallon pysyvään myrkytykseen samalla yrittäen kaikin keinoin hävittää lopullisesti sen, mikä voi pelastaa meidät: hampun.

Tietokone, tuo ihmiskunnan suuri helpotus, ironista kyllä, auttaa poliisia saattamaan loppuun työn, jonka roomalaiskatolisen kirkon inkvisitio aloitti (katso luku 10: kirkko/valtio -ylimysvalta) ollessaan kykenemätön kestämään "rahvasta" joko nauramassa heille tai tietoisena muun muassa hygienian, tähtitieteen ja hampun salaisuuksista. Tietokoneita käyttämällä poliisi voi tarkastaa yksilön perhetaustan, kauppakuitit, verotiedot jne. saadakseen hänet kiristämään ja/tai lahjomaan yhdysvaltalaisia, kuten myös tuhoamaan poliitikkoja, tuomareita ja muita merkkihenkilöitä paljastamalla julkisuuteen heidän yksityisasioitansa, kuten seksielämän tai huumausaineiden käyttämisen.

Esimerkiksi Clintonin entisen korkeimman lääkintäviranomaisen (Surgeon General) Jocelyn Eldersin pojan ystävä oli kiusannut Eldersin poikaa järjestelmällisesti yli kuusi kuukautta saadakseen tätä ostamaan pienen määrän kokaiinia itselleen (ystävä oli aiemmin pidätetty sekä painostettu työskentelemään salaa DEA:lle, erityisesti houkuttelemaan ansaan nuorempi Elders). Eldersin poika, joka ei ollut tiettävästi koskaan välittänyt huumausaineita, kieltäytyi vankkumattomasti mutta antoi lopulta periksi ystävän painostaessa alituisesti.

Hallitus ei paljastanut tietoa tästä teosta kenellekään vielä puoleen vuoteen, ennen kuin kykeni käyttämään tietoa kiristääkseen korkeimman lääkintäviranomaisen Eldersin katumaan kevyttä asennettaan lääkehamppuun. Sen sijaan, että hänet olisi vaiennettu, Elders irtisanoutui työstään. Tälläisten häpeämättömien salamyhkäisten menettelyn myötä DEA vie meitä päivittäin lähemmäs kohti George Orwellin 1984-painajaista.

Meidän verorahojemme tuhlausta

Viimeisen 70 vuoden ajalta arviolta 50 % kaikista huumausainelakien toteutukseen osa- ja liittovaltiotasolla varatuista rahoista on suunnattu marihuanaa vastaan!

Osapuilleen 60–70 vuotta sitten arviolta 70–80 % kaikista Yhdysvaltain osa- ja liittovaltion vankiloissa nykyisin olevista vangeista ei olisi vangittuna rikollisina. Toisin sanoen me (Anslingerin ja Hearstin innoittamassa) tietämättömyydessämme olemme asettaneet arviolta 1,2 miljoonaa Yhdysvaltain 1,8 miljoonasta vangista (vuonna 2005) vankeuteen rikoksista, jotka pahimmillaankin olivat pieniä paheita aina vuoden 1914 Harrisonin asetukseen (Harrison act) saakka (johon pohjautuen Yhdysvaltain korkein oikeus vuonna 1924 ensi kerran päätti, etteivät huumausaineriippuvaiset ole sairaita, vaan sen sijaan ilkeitä rikollisia).

Kahdeksankymmentä prosenttia näistä hallituksen "huumesodan" uhreista eivät välittäneet huumeita. Heidät on suljettu vankilaan pelkästä hallussapidosta. Eikä tässä lasketa mukaan neljännesmiljoonaa, jotka ovat vangittuina piirikuntien vankiloissa.

Vuonna 1978, ennen "huumesotaa", Yhdysvaltalaisten vankiloissa oli yhteensä vain 300 000 henkilöä.

Muutamat radio- ja televisiosaarnaajat ovat lisänneet hysteriaa kutsumalla rockmusiikkia "saatanalliseksi ja voodooksi" sekä liittäen sen huumausainekulttuuriin. He haluavat julistaa sen lainsuojattomaksi, polttaa levyjä ja kirjoja sekä panna lukkojen taakse jokaisen, joka ei ole heidän kanssaan samaa mieltä. Niin haluaa myös Carlton Turner. Niin myös Lyndon LaRouche. Niin myös Wlliam Bennett. Niin myös Lee Brown. Niin myös kenraali Barry McCaffrey. Niin myös John Walters.

Viimeisten kolmen sukupolven aikana Hearstin ja Anslingerin propagandaa ja valheita on hellittämättä sullottu yhdysvaltalaisten kurkusta alas luotettavana ja ehdottomana totuutena seurauksenaan suurimittainen veronmaksajien rahoista rakennettu hallituksen huumausaineiden vastainen koneisto (katso "Taistelu poliisivaltiota vastaan" kirjan paperiversion liitteistä).

Käytännössä jokainen osavaltio on keskellä Yhdysvaltain sekä maailmanhistorian suurinta vankiloiden laajennustyötä. Samalla ainoastaan vankiloihin liittyvistä teollisuudenaloista sekä työturvallisuudesta kiinnostuneet poliittiset haaskat vaativat, että rakennamme lisää vankiloita sekä laajennamme verotuspohjaa tavoitellaksemme "lakia ja järjestystä" aiemmin tuskin rikkomuksena pidettyä tekoa vastaan.

Kaksinaismoralismi

1980-luvulla Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari William Rehnquistin (nykyisin ylin oikeusviranomainen, korkeimman oikeuden puheenjohtaja) nuokkuessa oikeudessa sekä lähettämässä toisia narkkareita vankilaan, hän itse jatkoi Placidyl-lääkkeen "kahdeksan päivässä" (eight-a-day) -tapaansa. Tämän vastine dollareissa, päihtymykseltään sekä psyykkisiltä seurauksiltaan oli 70–125 $ päivittäinen heroiiniannos.

Placidyl, joka on Quaaludesin tyyppinen ja tunnetaan myös nimellä "heavy down", on kaduilla suosittu vaikutuksestaan tehdä käyttäjästään erittäin rauhallinen ja tyyni.

Laiilisten lääkkeiden, kuten Placidylin, Dilaudidin, Quaaludesin ja muiden fyysinen riippuvuus sekä psyykkiset seuraukset ovat käytännöllisesti katsoen samoja, kuin parjattujen barbituraattien, oopiumin, morfiinin sekä heroiinin. Ne häiritsevät ruumiin endorfiinin (mm. kipureseptorien) tasapainoa.

Rehnquist, jonka Placidylin käytön sanottiin ylittäneen normaalirajat huomattavasti, ei ryöstänyt viinakauppoja, käynyt kansalaisten kimppuun tai osoittanut mitään "nistien" ominaispiirteiksi mielletyistä yhteiskunnan vastaisista käyttäytymismalleista.

Hänen riippuvuuttaan oli helppoa ylläpitää, sillä Placidyl oli sekä laillisesti saatavilla sekä hänen tulotasonsa tavallisten tulorajojen sisällä. Placidyl oli myös varustettu selkeällä etiketillä aineen puhtaudesta sekä annoksen säännöllisyydestä kertoen, samalla kuin lainsuojattomia huumausaineita käyttävän pitää pärjätä 10 dollarin pussilla, jonka puhtaus vaihtelee vaarallisesti 5 % ja 95 % välillä. Suuri enemmistö huumausaineiden yliannostuksista johtuu tuntemattomasta, sääntelemättömästä tai merkitsemättömistä puhtaustekijöistä.

Hallitus myös myöntää, että 90 % tai suurempi osa laittomien huumausaineiden aiheuttamista yliannostuksista voitaisiin luultavasti välttää tarkkojen etikettien sekä tarkoituksenmukaisten varoitusten avulla.

Tietämättömyyteen perustuvia käytäntöjä

Tätä kirjaa varten tekemiä tutkimuksiamme viimeisen 24 vuoden aikana keskustelimme sekä haastattelimme senaattoreita, lainsäätäjiä, tuomareita, piirikunnansyyttäjiä, tutkijoita, historioitsijoita, Nobel-palkittuja, hammaslääkäreitä sekä lääketieteen tohtoreita. Kaikki tunsivat pieniä osia historiasta ja hampunkäytöstä, mutta käytännössä kellään ei ollut syventävää tietoa hampusta sen kaikista puolista, lukuun ottamatta pitkäaikaisia lääketieteelliseen tutkimukseen erikoistuneita Underliederin ja Mikuriyan tapaisia tutkijoita sekä kirjoittajia, kuten Ed Rosenthal, Dean Latimer ja tohtori Michael Aldrich.

Esimerkiksi helmikuussa 1983 keskustelimme kansallisen hamppulakien uudistusjärjestön (The National Organization for the Reform of Marijuana Laws, NORML) suuressa varainkeruukeruujuhlassa senaatin silloisen ryhmäkurin valvojan, New Mexicon Tom Rutherfordin kanssa. Vuosikymmenen ajan hän oli ollut Yhdysvaltain johtava hampun puolesta puhunut poliitikko ja siihen aikaan luultavasti vaaleissa valituista hallinnon virkamiehistä parhaiten hampusta tietoinen. Kysyimme häneltä, miksei Yhdysvaltain hallitus vain laillista hamppua, etenkin sen jälkeen mitä tiedämme hampusta lääketieteellisesti, historiallisesti sekä sen teollisesta hyötykäytöstä.

Järkytyimme hänen vastatessa, ettei hän tiennyt yhtään marihuanan laillistamista puoltavaa argumenttia lukuun ottamatta sitä, että se lopettaisi järjettömän käytön kriminalisoinnin.

Niinpä hahmottelimme innokkaasti tosiasiat ja hampun koko historian hänelle olettaen, että hänen on täytynyt kuulla jotakin. Hän istui kirjaimellisesti hämmästyneenä kaikesta ensi kertaa kuulemastaan. Kun lopetimme puhumisen, hän sanoi: "jos minulla olisi yhteenvero tiedoista dokumentoituna, kuten te juuri kerroitte, olisi hallitus, poliisi sekä oikeusjärjestelmä lopettanut hampun vainoamisen."

"Mutta onko se totta?" hän lisäsi.

Tämä tapahtui helmikuusssa 1983 ja paikalla olivat Yhdysvaltain tärkeimmät hamppumyönteiset poliitikot, jotka eivät kirjaimellisesti tienneet hampusta tarpeeksi täyttääkseen sillä tyhjää sivua kirjasta ja osa heistä erosi virastaan Reaganin "sano vain ei"-aikakaudella ennen kuin oli saanut tarpeeksi tietoa hampusta tukeakseen sitä julkisesti.

Mutta nykyään jo monet tietävät, että nykyiset lait ovat epäoikeudenmukaisia, hampun ollessa mahdollisesti maailman tuottoisin satokasvi ja hallituksen asenteen ollessa täysin valheellinen sekä kyvytön sietämään yksinkertaista totuutta.

Mikä oikeastaan on laki?

"Kaikki lait, joita voidaan rikkoa ketään vahingoittamatta, ovat naurettavia" Spinoza, (n. 1660)

Hampun valvonta tarkoittaa luopumista omista, lapsiemme sekä lapsenlapsiemme vapauksista ikuisuudeksi.

Ja sitä, ystäväni, kutsutaan fasismiksi. Yksinkertaisesti ilmaistuna, jos hamppulakeja ei kumota ja nykyisiä maapalloa tuhoavia toimia kuten avolouhintaa, öljynporausta, metsien avohakkuita, vesistöjen saastuttamista sekä kasvinsuojeluaineiden ja rikkakasvihävitteiden käyttöä ei lopeteta, tulee planeettamme kuolemaan näiden tietämättömien (tiedon puute ja/tai pahuus) poliitikkojen käsiin, jotka luulevat, että heillä on oikeus hyväksyä yhä uusia tarpeettoman julmia, drakonisia lakeja täyttääkseen lisää uusia ja suurempia vankiloita osalla kaikkein kunnollisimmista kansalaisista. Nämä samat poliitikot kuvailevat ainoiksi vaikuttimikseen oman huolensa lasten turvallisuudesta. Samaan aikaan he edistävät näiden samojen lasten ympäristön jatkuvaa suurimittaista myrkyttämistä!

Mutta todella ymmärtääksesi miksi kymmenet miljoonat yhdysvaltalaiset on peloteltu läpikotaisin hampulla 60 vuoden harhaanjohtamisen jälkeen, harkitse Los Angelesin poliisilaitoksen entisen päällikön Daryl Gatesin (1978–1992) mielenlaatua ja luonnetta; hän on myöntänyt auttaneensa tarkkaa hampusta tiedottamista vaimentaneen ohjelman johtamisessa sekä määrännyt pidätyksiä ja häirintää Kalifornian marihuana-aloitteen työntekijöille, jotka tekivät kansalais- sekä perustuslaillisia velvollisuuksiaan kerätessään allekirjoituksia adressiin.

Syyskuussa 1983 television ja poliisin edustajan välityksellä Gates kutsui hamppu-uudistuksen kannattajia "hyvää tarkoittaviksi, mutta hirvittävän lapsellisiksi mitä marihuanaan tulee, eivätkä he todella tiedä siitä paljoakaan."

Tammikuussa 1984 Kalifornian osavaltion San Fernando Valleyn koulussa lapsen vanhemmat kysyivät Gatesiltä: "Mitä voin tehdä jos saan selville, että lapseni on käyttänyt marihuanaa?" Hän vastasi: "On liian myöhäistä. Kun he ovat polttaneet yhden marihuana-savukkeen, heidät on menetetty ikuisiksi ajoiksi!"*

*Näitä sanoja käytti myös Los Angelesin piirikunnan syyttäjä Ira Reiner vuoden 1990 kampanjassaan osavaltion ylimmäksi oikeusviranomaiseksi. Hän hävisi.

Muutamaa kuukautta myöhemmin silloinen Kalifornian ylin oikeusviranomainen John Van de Kamp tukahdutti oman tiedotuspaneelinsa (17. elokuuta 1990) raportin, joka suositteli hampun dekriminalisointia. Gates todisti Yhdysvaltain senaatin oikeuslaitoksen komitean edessä 5. syyskuuta 1990, että "satunnaiset huumausaineiden käyttäjät pitäisi viedä ulos ja ampua". Hänen asenteessa pysyi muuttumattomana lähes viikon, ennen kuin yleinen erottamista vaativa vastalauseiden aalto* pakotti hänet muuttamaan kannanottoaan vaatimukseksi ankarammista rangaistuksista. Entinen huumetsaari William Bennett sanoi: "Minulle hampunkäyttäjien mestaaminen ei tuota muita ongelmia kuin juridisia". Eräs mississippiläinen lainsäätäjä sanoi 1998, että marihuanasta rankaisun tulisi sisältää käsivarsien sekä jalkojen katkaisua (ihan oikeasti!).

Muutamaa kuukautta myöhemmin, 3. maaliskuuta vuonna 1991, maailma järkyttyi nähdessään Gatesin poliisit kykenevinä sellaiseen julmaan ja hirveään käytökseen kun julkisuuteen levinnyt video Los Angelesin poliiseista armottomasti hakkaamassa ylinopeudesta sekä vangitsemisen välttelystä syytettyä puolustuskyvytöntä Rodney Kingiä. Virtsanäyte paljasti myöhemmin jälkiä THC:stä. Gates jatkoi poliisiensa tukemista läpi välikohtausta seuranneiden mellakoiden.

*Ira Reiner oli miltei ainoa julkisesti Daryl Gatesia tukenut virkamies.

Heinäkuussa 1998 huumetsaari Barry McCaffrey ristiretkellään Euroopassa lisäsi loukkauksen tietämättömyyteen julistamalla tukholmalaiselle yleisölle: "Murhasuhde Hollannissa (jossa kevyisiin huumausaineisiin suhtaudutaan laillisina tuotteina) on kaksinkertainen verrattuna Yhdysvaltoihin. Se niistä huumeista." Itseasiassa Yhdysvaltain murhasuhde on 8,2 sataatuhatta asukasta kohti. Alankomaiden murhasuhde puolestaan on 1,7 sataatuhatta asukasta kohti, alle neljännes Yhdysvaltain murhasuhteesta.

Tämä oli vain viimeisin näyte McCaffreyn jatkuvasta älyttömästä väärintiedottamisen sarjasta. Joulukuussa 1996 häntä siteerattiin viestintävälineissä sanomassa: "Todisteet marihuanan lääkinnällisestä arvosta ovat täysin perättömiä."

Johtopäätös

Tämän kirjan antamien tietojen perusteella vaadimme loppua näiden kieltolakien valvonnalle. Kaikki kasvin viljelyä koskevat lait, mukaan lukien YK:n huumausainesopimus (Single Convention on Narcotic Drugs) vuodelta 1961, jossa Anslinger edusti Yhdysvaltoja, pitää syrjäyttää. Vaikka vihainen presidentti Kennedy pakottikin Anslingerin jäämään eläkkeelle muun muassa konferenssissa osoittamiensa vanhentuneiden asenteidensa takia, hänen valheidensa perintö jatkaa elämäänsä edelleen vuonna 2007.

Hallituksemme on anteeksipyynnön velkaa kaikille, jotka joutuivat hampun takia viettämään aikaansa sellissä tai vankilassa (tähän mennessä yhteensä 16 miljoona vuotta), joutuivat käymään oikeusistuimissa, revittiin pois koulutuksesta, työpaikalta ja perheensä luota sekä menettivät usein elämänsä, hyvinvointinsa ja terveytensä.

Me puolestamme olemme anteeksipyynnön velkaa rehellisille, mutta tietämättömille opettajille, poliiseille ja tuomareille riittämättömästä rohkeudesta puhua ja kouluttaa heitä. Mutta ei ole syytä pyytää anteeksi voitontavoitteluun keskittyneiltä yritys- ja valtionhallinnon johtajilta, jotka ovat toimineet laittomasti sensuroiden ja yrittäen osoittaa hampun kiistämättömän totuuden vääräksi.

Mitä oikeudenmukaisuus vaatii

Oikeudenmukaisuus vaatii kaikkien rikos- ja kansalaisoikeudellisten rangaistusten lopettamista sekä kaikkien tämän huomattavan kasvin kasvatukseen ja käyttämiseen (poltettuna tai polttamatta) liittyvien rajoitusten poistamista.

etindia400.jpg

Rauhallisesta hallussapidosta, myynnistä, kuljetuksesta tai hampun kasvattamisesta tuomitut vangit tulee vapauttaa välittömästi. Haltuunotettu raha ja omaisuus pitää palauttaa. Rikosrekisterit on pyyhittävä puhtaaksi, armahdus myönnettävä sekä vahingonkorvaus vangitsemisajasta suoritettava. Nämä hamppuvangit ovat hirvittävät "huumesodaksi" kutsutun rikoksen todelliset uhrit.

Loppujen lopulta puolittaiset toimenpiteet eivät ole hyväksyttäviä.

Sillä välin meidän on aloitettava hamppu- ja kannabislakien kumoaminen. Meidän on toimittava nopeasti palauttaaksemme kansalliset arkistot sekä historialliset muistiinpanot hampusta ja sen hyödyllisten käyttötarkoituksien moninaisuudesta.

Mitä sinä voit tehdä

Nyt kun olet saanut hyvän kuvan sekä meidän että hallituksen version tarinasta (kuinka me näemme sen sekä miten viestintävälineet heijastavat sitä) toivomme, että haluat liittyä mukaan viemään tätä aihetta kohti äänestystä sekä tämän maan lainsäätäjille, missä jokainen voi ilmaista mielipiteensä suoraan aivan kuten Yhdysvaltain sekä yksittäisten osavaltioiden perustulaeissa määritetään.

Opeta hampusta kaikille, puhu siitä kaiken aikaa. Etsi hampputuotteita, kysy hampusta ja osta hamppua. Puolusta hamppua. Käytä kirjan paperiversioon liitettyjä tietoja sekä ehdotuksia hyväksesi. Hanki kirjan paperipainoksia sekä CD-ROM paikallisten koulujen ja kirjastojen valikoimiin.

Kertauksenkin uhalla, todetkaamme vielä kerran vahvimmalla mahdollisella tavalla, että hamppu, marihuana-nimisenä mustamaalattu kasvi, tulee tunnetuksi tuleville sukupolville, aivan kuten se tuli tunnetuksi tuhannen vuoden ajan aikaisemmillekin sukupolville tärkeimpänä vuosittain uudistuvana, itsessään elättävänä, kasvinsuojeluaineitta selviävänä sekä kaikkein runsaimpana paperin/kuidun/polttoaineenlähteenä, jolla on useampia käyttötarkoituksia kuin millään toisella tunnetulla kasvilla maailmassa.

Toisin sanoen, hamppu on maapallon mahtavin kasvi!

Kirjoita äänestyksellä valitulle edustajallesi sekä uutismedioille auttaaksesi luomaan vastuuntuntoisempi poliittinen johto sekä hamppumyönteisempi uutisointi. Anna positiivista palautetta hyvistä äänestystuloksista ja artikkeleista sekä valita huonoista. Asetu ehdolle virkoihin. Äänestä aina!

Vaadi mielipidevankien vapauttamista, palkitsemista sekä arvonantoa. He ansaitsevat sankarin kotiinpaluun ja kuten sotavangit tässä "huumesodassa", veteraanin edut ja oikeudet, ei DEA:ta tai poliisia.

Ajattele tätä:

Jos nämä lainsuojattomat eivät olisi puolustaneet ja suojelleet hampunsiementä hallituksen toimilta, olisi hallitus sekä sen kieltolakien käytäntö kitkenyt tämän kasvin pois maan päältä.

Tämän sodan sankareita eivät siis ole William Bennett, Nancy Reagan, Bill Clinton, kenraali Barry McCaffrey, DEA tai DARE vaan ihmiset, jotka uhmasivat heitä. Näiden todellisten sankareiden on saatava elämänsä ja vapautensa takaisin. Näiden mielivaltaisten lakien uhmaamisesta meidän kaikkien on muistettava heitä kaiken aikaa. Sillä he pelastivat siemenet, jotka tulevat pelastamaan maailman!

Antakaa meidän olla rauhassa. Antakaa meidän kasvattaa. Älkääkä enää ikinä antako poliitikkojemme määrätä tuollaisia yltiöpäisiä kieltolakeja mitään luonnollisessa muodossaan olevia luonnollisia tuotteita vastaan. Me miltei kadotimme siemenen sekä tiedon pelastaa planeettamme.

Demokratia ei toimi, ellei se ole rehellistä.

Jos hampun tukahduttaminen on vain yksi esimerkki monista valheista, joilla Yhdysvaltain poliisit, virkamiehet ja vanginvartijat ovat kiristäneet teoreettisia johtajiaan, äänestyksillä valittuja poliitikkoja sekä kansaa, olemme suurissa vaikeuksissa!

Olemme arvostelleet niin perusteellisesti kuin pystymme tätä "huumesotaa" hampppua vastaan ja se, mitä olemme nähneet saa meidät voimaan pahoin. Vain he, jotka ovat tietoisia hampusta, joiden tarkkanäköisyys on kirkastunut, voivat potkia ryökäleet ulos ja vaatia takaisin vapautemme, planeettamme sekä elämää ylläpitävän ympäristömme.

Siksi olemme samaa mieltä Hans Christian Andersenin sadun pikkupojan kanssa, joka katsoessaan ohitse kulkevaa paraatia huusi rohkealla viattomuudella:

"Mutta eihän keisarilla ole vaatteita."

Mitä omat silmäsi näkevät?

Mitä aiot tehdä asialle!?!

vote.jpg

Toverini Captain Edin suosikkiteema oli nimeltään VOTE (suom. äänestys, ääni, äänioikeus): Victory Over The Enemy (voitto vihollisesta). Vihollinen on äänestäjä, joka ei käytä oikeuttaan.

Äänestä!

Smithsonian-instituutin vaikeneminen hampusta kertovista tosiseikoista

On syytä huomauttaa, että vaikka 50–80 % kaikista heillä näyttelyissä "Elämää Yhdysvalloissa: 1780-luvulta 1800-luvulle" sekä "Amerikkalainen merenkulkunäyttely 1492–1850" olevista kuiduista oli tehty hampusta, Smithsonian-instituutti oli poistanut kaikki maininnat hampusta paperin, tekstiilien, köysien ja purjeiden materiaalina. Hamppuun viitataan ainoastaan "muina kuituina", siinä missä puuvilla, villa, pellava, sisal, juutti, manilakuitu jne. on erityisesti mainittu. Puuvillaa käytettiin alle 1 % kaikista kuiduista ennen vuotta 1800. Hampun osuus kuiduista oli noin 80 %.

Museon kuraattori Arkaderon vastaus kysymykseen edellämainitusta aiheesta oli: "Lasten ei tarvitse tietää hampusta enää, se hämmentää heitä." Smithsonianin johtaja puolestaan sanoi, että vaikka hamppu olikin ensisijainen kuitu, "me emme ole kuitumuseo."

Hän ei maininnut sitä, kuinka he olivat päättäneet, että lasten on hyvä tietää Yhdysvaltain historian vähemmän tärkeistä kuitukasveista.

Saivatko lasten viattomat kysymykset hampusta Smithsonian-instituutin turistioppaat tuntemaan olonsa epämukavaksi?

Kesäkuun 20. päivänä 1989 kirjeessä instituutin sihteeri Robert McCormic Adams kirjoitti näiden näyttelyiden järjestämisestä, että "varhaisten Yhdysvaltain kuitujen luettelointia ei nähdä osana urakkaamme".

"Ajoittain tämä painotus saa kuraattorit mainitsemaan kankaita, kuten pellavan, villan tai muita."

Hän palautti kopiot tästä kirjasta sekä Yhdysvaltain hallituksen oman hamppumyönteisen elokuvan "Hampulla voittoon" (Hemp for Victory, 1942) ilmeisesti arvioimatta tietoja.


Jatka sivulle: Loppusanat


Siirry lukuun:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Loppusanat - Liitteet - Lisämateriaali

Bookmark and Share

banneri-pieni.png
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 License.