Luku 10 Problems Discussion

Tarvitaan hieman apua:

Tarvitaan tarkka sitaatti, jos joku pääsee käsiksi Bhagavad-gitaan eli hindujen pyhään kirjoitukseen:
Bhagavad-gitassa (hindujen pyhä kirjoitus suom. huom.) Krishna julistaa: “Minä olen parantava yrtti” (Ch. 9:16).

Suomeksi (Ogden Livigston Mills sanoi tämän):
"Human liberty comprises, first, the inward domain of consciousness in the most comprehensive sense: liberty of thought and feeling, Scientific, moral or theological, Liberty of tastes and pursuits."

Suomeksi (Thomas Jefferson sanoi tämän):
”I have sworn upon the alter of God eternal hostility against every form of tyranny over the mind of man"

Miten suomentaisitte:
Cannabis legend and consumption are fundamental aspects of many of the world's great religions.
Nyt se on kömpelö: Kannabiksen tunteminen ja sen käyttö ovat perustavanlaatuisia näkökulmia moniin maailman suuriin uskontoihin.


Toi raamatunkohta on seuraavanlainen: Uusi suomennos -92: "Minä istutan heille puutarhan, jolla ei ole vertaa, eikä heidän maassaan enää kukaan menehdy nälkään eikä heidän tarvitse kärsiä toisten kansojen pilkkaa."

Vanha suomennos -38: "Ja minä annan nousta heille istutuksen, joka on oleva kunniaksi, niin ettei heidän tarvitse siinä maassa menehtyä nälkään eikä enää kärsiä pakanain pilkkaa."

Valitse niistä ;)

t: GuestoSupriso


Kiitti! -Terva


Luomiskertomuksesta: "Maa versoi vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka kantoivat hedelmissään kukin oman lajinsa mukaista siementä. Jumala näki, että niin oli hyvä."

ja sit toi Matteus on "Ei ihmistä saastuta se, mikä menee suusta sisään. Se ihmisen saastuttaa, mikä tulee suusta ulos."

""Varokaa lainopettajia! He vievät leskiltä talot" on toi Luukaksen evankeliun kohta.


Kiitti, huomasin vasta nyt että on olemassa nettiraamattu. Enää en siis kysele raamatunkohtia :) -Terva


Joo, nettipiplia on kätevä ;) Minusta toi "Cannabis legend and consumption are fundamental aspects of many of the world's great religions" voisi olla ihan reteesti vaan "Kannabiksen tuntemus ja sen käyttö kuuluvat tärkeänä osana moniin maailman tärkeimpiin uskontoihin" - tms. -GS-


tänks, tuo on hyvä lause, mää en vain yksinkertaisesti saanut siitä mitenkään järkevästi käännettyä. :)

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 License.